top of page

AY IŞIĞINA YOLCULUK

Güncelleme tarihi: 30 Kas 2023


“Ayın ışıklarının denize düşüp düşmeyeceği bulutlara bağlı - Olsun varsın-bulutlar olmasaydı ay ışığı pek tekdüze olurdu.” der Oruç Auroba Tümceler’ de. Gündelik telaşların tek düzeliğine biraz ara verip, günü birlik sohbetlerimizle yeni yollarda yürümenin heyecanını birlikte yaşamayı umuyoruz.

Ev Yapımı İşler kanalında birlikte yeni yollara, yolculuklara...temennisiyle...


Cümleleriyle yola koyulmuştuk.


Yabanda yolculuğa çıkan Hz. Yakup meşakkatli yoldan ruhunu besleyerek, güçlenerek çıkmıştı. Günden güne yaşamların ağırlaştığı, acıların çoğaldığı bu yeryüzünde her birimizin yaşamsal tutanaklara ihtiyacımız olduğu hissiyatındaydık. Yola çıkmak da, yol da olmak da, zorlu olmasına rağmen zaruri gibi görünüyordu. Hepimizin üstüne şimşek gibi çarpan gerçekliklere karşı hayal kurmaya ve bu hayalimize sevdiğimiz, önem verdiğimiz, saygı duyduğumuz isimleri dahil etmeye ihtiyacımız vardı. Ve tabi sevdiklerimizle, önemsediğimiz kişilerle buluşmaya, birlikte gülmeye , sohbet etmeye, hüzünlenmeye niyetimiz vardı. Yakup’un yolculuğu gibi olmasa da; onun gibi bu yoldan öğrenerek, anlayarak, güçlenerek, dönüşerek yürümeyi hayal ettik.

Yine Oruç Auroba “Kişi ne olduğunu deneyerek bulmak zorunda olandır.” “Kişi kendi kendinin deneyidir.” diyor Yürüme kitabının bendeki baskısının 162. sayfasında. Günü Birlik programıyla ilgili yazmışken bunu söylemeden edemeyeceğim. Kendimi hiç, bir program için kolaylaştırıcılık yapan biri olarak hayal etmemiştim. Başka bir kanal için yapılacak programa bir arkadaşımın önerisi ve teklifiyle sunucu olmayı kabul etmiş, çok kısa bir süre o kanalda programlar yapmıştım ve başka nedenlerden devamı olamamıştı. Sonrasında Jehat Hekimoğlu ile olan tanışıklığımızla gelişen sohbetlerden bu program doğdu. Oruç Auroba sözlerini alıntılamamın ve bütün bunları anlatmamın nedeni, kendi kendimi deniyor olduğumu, ne olduğumu deneyerek bulmaya çalıştığımı anlatma isteğimden. Bu imkanı tanıdığı ve Ev Yapımı İşler stüdyosunu evim gibi hissetmemi sağladığı için Jehat Hekimoğlu'na teşekkürler. Çekim, ses, kayıt, montaj işlerine çok yoğun emek verdiği için de ayrıca teşekkürler.



Günü Birlik Sohbetler Nedir?


Kendi merceğini özellikle kültür sanat alanında emek veren insanların üretimlerine yöneltmiş olsa da diğer alanlarda yaşanan gelişmelere kendini kapatmayan; denk geldikçe ekolojiden, sağlığa, gıdadan, küçük üretim atölyelerine kadar geniş yelpazede yaşanan gelişmelere yer vermeye çalışan bir sohbetler dizisi olmayı ümit ediyoruz. İsmimizin Günü Birlik olmasının nedeni ise günlük yaşamımızda arkadaş buluşmalarında veya tesadüfi karşılaşmalarımızda birdenbire akıp giden muhabbetler gibi, bu muhabbetlerinde doğal akışında akıp gitmesini ve günlük rutinlerimizin kırılmasını sağlama ve bu akışı sizlerle paylaşma isteği oldu. Bizi bu motivasyona yönlendiren temel şey ise birbirimizin varlığına olan inancımız ve programa katılan veya izleyen herkesle birlikte yeni yollara, yolculuklara çıkabileceğimiz hissini paylaşma güdümüzdü.

Thomas Merton, “Sevgi bizim asıl kaderimizdir. Hayatın anlamını kendi başımıza bulmayız; bir başkasıyla buluruz.” der. Dünyanın insanları kendi duvarları içine aldığı, diğer canlıları da insanlığın vicdanına terkettiği bu illüzyonist çağda bir başkasına öncekinden daha çok ihtiyacımız olduğu bilinciyle sizlerle bir araya gelmeyi çok önemli buluyoruz. Bu yolun ne kadar süreceğine, nereye varacağına dair bizim de bir tahayyülümüz yok. Yolda olma halinin her türlü olasılığa açık olduğu ihtimalini de hesaba katarak bu yolculuğun sürmesini ve sizlerin hayatında da aralıklar, nefes alma durakları yaratabilmesini yürekten diliyoruz. Hatta belki bir sponsor bulabilirsek işimiz daha da kolaylaşacak :)

Bizi takip etmeyi, yorum yapmayı ve hatta dertleşmek için bize yazmayı unutmayın. Sağ olsun sosyal medya sayesinde artık birbirimize ulaşmamız daha kolay. Her şeye rağmen neşeli olabileceğimiz, sevgiden ve aşktan asla vazgeçmeyeceğimiz güzel günlere.






147 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page