top of page

Corona Günlerinde Üretmek

Şimdileri hayat bir değişim içinde... Zaten başlamış olan bu değişimi bugün daha hızlı yaşatan bir virüs salgınıyla uğraşıyoruz. Hem de dünyayı üç aşağı beş yukarı aynı anda kırmızı alarm noktasına getiren türden...


Çağımızda pek alışık olmadığımız bir biçimde hayatta kalmak için yaşama özgürlüğümüzü kısıtlıyoruz. Bugünler geçecek elbet; ama geçip gittiğinde elimizde bazı kazançlar olması gerekmiyor mu?


Bu kazancın para olmayacağını çok iyi bildiğinizi düşünüyorum. Eğer krizi fırsata çevirip kazancını binlerce kat arttırabilen o azınlığın içinde değilseniz, başka kazançların peşine düşmelisiniz. O da üreterek ve yeni şeyler öğrenerek olacak pek tabii.


Yazının başında bahsettiğim değişimse dijital dönüşüm gerektiren yeni bir çağa geçişi ifade ediyor. Devlet hizmeti olarak bile eğitimin öyle ya da böyle, eksiklerine rağmen dijital ve uzaktan verilebilir bir hizmet olduğunu öğreniyoruz. Zaten bazılarımız kişisel gelişimini bu yolla kazanmıştır. Ben kendi adıma iyi bir eğitim aldım bu şekilde ve almaya da devam ediyorum. Artık herkes bu kapının geçiş serbestliğini fark etmek zorunda.


İnternet dünyası bir çöplük olduğu kadar aynı zamanda bir nimet deposu. Lüzumundan fazla gereksiz kişilerin faydasız selfieleriyle dolu olduğu gibi, çok sayıda iyi fotoğraf ve bu iyi fotoğrafların nasıl çekileceğini anlatan yararlı bilgilerle de dolu. Kıytırık youtuberların akla ziyan challenge videolarıyla dolu olduğu kadar size sınırsız konuda bilgi ve beceri kazandırabilecek, var olan becerilerinize yeni ufuklar açacak videolarla da dolu. Ayrıca Google efendiye "online eğitim" yazdığınızda ücretli ya da ücretsiz çok sayıda eğitimle karşılaşacaksınız. Ücretli olanlar da öyle büyük rakamlar değil üstelik.


İşte biz de böyle kriz dönemlerinde kendimizi geliştirmek için internetin bu şahane dünyasına dalmak zorundayız. Yeni bilgi ve yeni becerileri, yeni üretimlere dönüştürmeliyiz. Yeni üretimlerimizi paylaşımlara dönüştürüp başka insanlara ilham vermeliyiz.


Krizi fırsata çevireceksek elimizdeki iki güçten biri öğrenme arzusu, diğeriyle üretmektir.


Bu sıkıntılı günün sonunda bambaşka bir "sen" gerekiyor sana. Bu fırsatı değerlendirmen gerek.


Bu fırsatı değerlendirmemiz gerek.



150 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page