top of page

Haydi Çocuklar Evde Resim Yapalım.

Nasıl mı? Annenin haykırışı: Evde nasıl yaptırırız? Nasıl yapar? Her yer boyanır, batar. Bu sorunu da çözebiliriz. Evde hakimiyet annenin bir sözünde. Rahat olun. Kirlensin, nasıl olsa o da temizlenir. Önce çocuğunuzun ruhu temizlensin, arınsın. Bu size de yansır. Onların müthiş rengi sizi de renklendirir. Serbest bırakın! Bırakın ki istedikleri gibi boyalarla haşır neşir olsunlar, bütünleşsinler. Dar alanda, masa başında yapılır mantığından sıyrılsınlar. Sanat yapmaya odaklansınlar. Can-ı gönülden üretsinler. Onların dünyası o kadar özgür ki sakın dokunmayın, kesinlikle yönlendirmeyin ve olduğu gibi yaptıklarını kabul edin. Bir ağacı mor veya turuncu boyuyorsa doğrusu odur. Yoksa üretim sahalarına karışırsanız size benzetirsiniz oysa onlar farklı bireyler. Başka kişilikler. Sanat kişiliklerine esneklik, araştırma nedeni bulmaya, sorgulamaya, yaratma gücünün gelişimini ve sabırlı olmayı öğretecektir. Ekran karşısından ayıramadığınız noktada önereceğim düzeneği kurun ve bırakın renkleri kendi dünyalarına doğru aksın, görüşleri şekillensin. İçlerinden geldiğince özgürce. Savursun, sıçratsın umarsızca. Delifişek halleri bir anda sakinleşir, üretim anına odaklanırlar. Ne ürettikleri sizin için önemli, çünkü örnekleri daima yakinen izledikleri tek gerçeklik siz anne ve babasısınız. Tabii ki siz de ona odaklanın. Gözlerinin içine sevgiyle bakarak anlatmasını isteyin, ama gerçekten dinleyin. Bakın aynanız iyisiyle, tam gerçekliğiyle size ne söylüyor. Ya da uzun zamandır yakalayamadığınız daldaki kuşunuz bir de bakmışsınız sizlerle iletişime geçmeye başlıyor. Nasıl mı? İşte o anın tadını çıkartın derim.

Ne lazım? Beyaz veya saman kağıt, boya, fırça, naylon ve banttan oluşan beş parçalık malzeme lazım. Evinizin holüne çocuğunuzun boyundan daha yükseğe gelecek şekilde eni 4 metre naylonu yukarıdan yapıştırın ve yüksekliği 3 metre olan naylonu koridora doğru inerek tabanı kaplayacak şekilde yayılsın. Çocuğunuz üzerinde keyfince hayal dünyası serüvenine başlasın.

Biriken işlerini en sonunda evinizin bir yerinde sergilerken ona değer verdiğinizi sevgiyle sarılarak gösterin. #çocuk#sanat#boyama#renk#sevgi#kucaklama##sanatsal#resim#renkler#girişim



57 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page