top of page

Tövbe bozan yemin yediren


Küfür etmek terbiyesizlik mi, edepsizlik mi, kelime hazinesinin yetemediği, zeka geriliğinin kendini gösterdiği öfke patlaması anlarında sığınılan dipsiz, ne idüğü belirsiz bir mağara mı, bir ihtiyaç mı, çaresizlik baş gösterdiğinde, bile-isteye içine atlanan bir kuyu mu, keyfin sefasını sürerken yağlaya ballaya sarfedilen saçıntı mı, destursuz zamanların mekan sahibi mi küfür illeti ya da üstün zeka belirtisi mi??? Ne? Nedir ? Nedendir?

Çok fazla küfürbazlaştığımın farkına varınca süresiz tövbe etmiştim. Keşke süreli tövbe etseymişim diye hayıflandığım bir buçuk sene zarfında ne zaman yeniden küfür edebileceğimin hesabını yapmaya başladım. Bir süre sonra da kendiliğinden dökülüverdi ağzımdan o analı bacılı sülaleli emmeli gömmeli koymalı kaymalı tırmanmalı toplamalı çıkarmalı atmalı tutmalı muhteşem sözcükler, cümleler ve nihayetinde efsanevi tamlamalar.

Tamamdım artık yeniden başlamıştım işte. Utanç verici bir huzur duyuyordum. Kararımdan da kararımı bozduğumdan da kimsenin haberi yoktu. Sigarayı bıraksam ya da rejime başlasam çevremde bunu bilen, bu zorlu girişimlerin gururunu paylaşabileceğim ve irademi kontrol etmeme destek olacak bir-iki dost olur. Başarırsam övüncü onlarla paylaşırım, başaramazsam beni avutur defalarca denesem de yine inanır güvenirler. Ama insanın sadece kendi sırrına hakim olarak sadece kendine ispat etmek için yanıp tutuştuğu bir irade sınavı söz konusu olunca işler bambaşka bir hâl alıyor. Düşünsenize otobanda binbir düşünceye binbir olta atmış gaza da tabanınızın var gücüyle abanmışsınız adamın ya da kadının biri sizi öyle bir sollayıp geçiyor ki bariyerlerle kucaklaşmanıza kıl kadar mesafe kalıyor ya da bir başkası sol şeridi tutmuş, hızı desen kaplumbağa, korna sinyal bana mısın demiyor ya da ne bileyim tam tersi salına salına gidiyorsun ama seni ille de muhakkak kesinlikle geçmek için, içi içini yiyor, rahatsız ediyor, tacizkâr...

Velhasıl trafiktir başımı yakan. Beni tövbemden döndürüp yeminimi bozan.

Bugün gün içinde ota-boka küfrederken fark ettiğim bu sorunsalı ya da çözümseli paylaşıyorum sanal sağırlıkla.

Neden? Niçin? Yeminle bilmiyorum. Belki de özlemişimdir. Hayır küfür etmeyi değil onu zaten yapıyorum. Garip ama belki de galiba hayır galiba değil gerçekten özlediğim trafiktir.

Ev hapsine kurban edilmiş baharımdan bir virüse salladığım beyaz mendildir şu an ettiğim küfürler.



74 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page